10 порад початківцю коропʼятнику

10 порад початківцю коропʼятнику

1. Досвід - кращий друг

Рекомендуємо спочатку вчитися азам карпфішингу у досвідчених корпятників. Це може бути хтось із ваших друзів, який уже займається короповим ловом, це може бути і просто рибалка, якого ви побачили на рибалці. Не соромтеся підійти до такої людини і попросити її допомогти вам у починаннях.

2. Не купуй все поспіль

Одна з великих помилок, які припускаються початківці, це безладні фінансові вкладення при перших покупках. Важко відразу розібратися в різноманітті бойлів, спорядження та оснащення. Тож підходьте до перших покупок вдумливо. Читайте відгуки та статті досвідчених коропятників.

3. Зроби сам

Намагайтеся все робити своїми руками. Не купуйте готові повідці або лідкори. Рано чи пізно ви все навчитеся робити самі. Не купуйте готові упаковки зернових сумішей і конопель. Дешевше, так і ефективніше, готувати підгодовування самому, закупивши попередньо всі компоненти в сухому вигляді.

4. Не економ на важливому

Є речі, на яких дійсно не варто економити, адже саме від них залежить кінцевий результат у вигляді спійманого коропа. До них можна віднести елементи оснасток, такі як гачки, повідки, волосінь і шок лідер. Буде вкрай прикро, коли гачок у найбільш невідповідний момент розігнеться, або дешева волосінь розірветься при виведенні трофейного коропа.

5. Дотримуйся порядку

Вироби чіткий план, за яким проходить твоя сесія. Що робиться спочатку, наприклад установка табору, підготовка підгодовування, стік міксів і тд. А що робиться в другу чергу.У кожного цей порядок може бути свій, але важливо, щоб він був. Так ви зможете заощадити свій час. До речі, багато що можна зробити ще вдома, до виїзду на рибалку (зробити монтажі, підготувати стіки, лідкори.)

6. Не лінуйся

Це стосується в першу чергу самого процесу лову. Приділяй багато часу маркуванню (пошуку місцю лову).

  • Знайшовши перспективну точку, не зупиняйся на ній.

  • Вивчивши весь сектор, в якому здійснюється лов.

  • Краще зробити кілька точок, адже поведінка коропа не завжди передбачувана.

  • Не забудь перевірити свої оснастки перед закиданням.

  • Подивися, як монтаж поводитиметься у воді.

  • Переконайся, що ти все правильно зробив і ніщо не підведе в найвідповідальніший момент.

  • Також не лінуйся підгодовувати точку лову і перекидати вудилища, і тоді короп тебе обов'язково винагородить.

7. Не забувай про себе

На рибалці ми проводимо багато часу, тому не можна не враховувати свої потреби в комфорті і в тій же їжі і воді. Заздалегідь продумай свій раціон харчування, з урахуванням кількості людей і кількості прийомів їжі.

Одяг повинен відповідати погоді, а враховуючи, що за час сесії погода може кілька разів змінюватися, має бути кілька комплектів.

Пам'ятай, що від стану здоров'я безпосередньо залежить успіх на рибалці.

8. Вивчай теорію

Перед тим як виїхати на водойму і приступити до практики, потрібно хоча би в загальних рисах пройтися за теорією, включаючи уявлення про оснащення, спорядження, поведінку риби, тактику її ловлі. Все це у великому обсязі є у Всесвітній павутині, тому великих проблем з пошуком матеріалів не буде.

Також дуже важливо вивчити саме водоймище, на якому планується рибалка.

9. Веди статистику

З найпершою своєю рибалкою завжди все записуй і веди облік своїм діям. Починаючи від погоди, при якій відбувається лов, до того, які ти використовуєш оснастки і наживки, яке підгодовування, який час клювання, глибина і все інше. У подальшому це дуже стане в нагоді і завжди буде допомагати в майбутньому.

10. Впіймав — відпусти

Це основний принцип карпфішингу, на якому будується вся його філософія. Бережне ставлення до риби стоїть завжди на першому місці.

Озеро Чемпіонів чекає на тебе!
Бронюй сектор для трофейної риболовлі!

Обрати сектор